top of page

ANMELDELSER

På denne side har vi samlet et uddrag af de materialer, interessante ting og oplevelser vi er stødt på i vores arbejde med multimodale tekster. Her er anmeldelser af undervisningsmaterialer, grafiske romaner, hjemmesider, digitalt materiale mm.

Opbygningen af denne side er baseret på blog-formen, med nyeste indlæg øverst osv. 

Search
Writer's pictureJulie Bai

Lav din egen tegneserie med Comic Life

Updated: May 25, 2018

At lave sin egen tegneserie kan være en udfordring, men SmåP (som også kan findes som anmeldelse) formår med deres aktivitet “Skyd en Tegneserie” at gøre det både simpelt og sjovt. Denne aktivitet laver arbejdet med at analysere en novelle eller anden kort tekst om til en aktiv og sjov øvelse, hvor eleverne både får brugt deres hoved og krop.

Med programmet Comic Life kan man hurtigt lave sin egen tegneserie, og få eleverne til at arbejde sig ind i en novelle på en kreativ måde, der stadig forudsætter en grundig kvalitet i analysearbejdet, for at man forstår det valgte budskab, eller den del af en historie, de har valgt at lave til en tegneserie.


Comic Life kan med forskellige filtre og effekter få almindelige billeder til at se ud som om, de er tegnet. Billederne kan efter transformationen sættes ind i skabeloner, der er bygget op som en tegneserie side, med flere tomme firkanter til elevernes billeder, så der kommer en rækkefølge på historien.

Vores test

Vi prøvede både med billeder, vi selv havde taget og med billeder fra internettet. Begge dele virkede godt, og da transformationen fra almindeligt billede til “tegneserie”-billede kan forvrænge billederne en del, vil aktiviteten også kunne hjælpe de elever, der har svært ved at vise sig selv frem, med at komme med i tegneserien. Efterfølgende kan man indsætte talebobler, lyd-tekst, streger, osv. så det kommer til at ligne en side i et rigtigt tegneseriehæfte. At arbejde med Comic Life giver mulighed for at lave en analyse, om det så er af karakterer, handlingsforløb, eller andet, på en alternativ og sjov måde, hvor eleverne kan bruge sig selv til at portrættere figurerne i fortællingen.

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page